skip to Main Content

Kamperen in de Ardennen een must voor de kampeerliefhebber!

Kamperen

Voor velen onder ons staat vakantie gelijk aan kamperen.  Lekker met de hele familie op stap met een caravan, campingcar of een tentje.  Een Kampeervakantie is een ideale gelegenheid om samen met je kinderen tijd door te brengen.  Fietsen, wandelen, zwemmen, sporten … en dat alles lekker buiten in de natuur.  Kamperen kan overal, maar de Belgische Ardennen zijn écht dé top voor wie van een actieve vakantie houdt.

Kamperen – Waarom nu net de Ardennen?

De Ardennen zijn een ideale plaats om tot rust te komen, terwijl je toch actief kunt blijven.  De Ardennen bieden tal van activiteiten voor de ganse familie.  Ook jongeren krijgen het er gegarandeerd naar hun zin.  Je kan er mountainbiken doorheen de heuvels of klimmen en abseilen.  Maar er worden ook activiteiten zoals paintballen, overlevingstochten en boogschieten georganiseerd.  Voor wie van water houdt, is een kanotocht op de Ourthe of één van de andere rivieren een absolute must.  Ook raften en kajakken behoren tot de mogelijkheden.  Als de wintergoden je gunstig gezind zijn, kan je er in de winter zelfs langlaufen of skiën op de pistes nabij Ovifat.

Tip: Leuke camping in de Ardennen – Outdoor Camping Barvaux

Wie het liever wat rustiger aandoet, kan zich inschrijven voor een GPS tocht of een klassieke zoektocht met kaart en kompas. 

De Ardennen staan ook bekend om hun mooie grotten ­– denk maar aan de “Grotten van Han” en om haar Dierenpark Safaripark Monde Sauvage in Aywaille.

Wanneer reis je het best naar de Ardennen?

De meest geschikte periode om in de Ardennen te gaan kamperen, hangt af van wat je van plan bent om er te doen.  Wie van watersporten houdt, kan best een verblijf reserveren in het voorjaar.  Hou je van skiën en langlaufen, dan bezoek je de Ardennen best in de winter.  Wandelen en fietsen kunnen er het hele jaar rond natuurlijk.  Op een vakantie in de Ardennen staat geen seizoen.

Uitgelicht: Kleine camping Belgische Ardennen aan rivier de Ourthe

De Ardennen telt maar liefst méér dan 60 kampeerplaatsen.  Van kleine, gezellig kampeerterreintjes tot alles-erop-en-eraan parkeerterreinen.  In de Ardennen valt er voor iedereen wel wat te beleven.

×Close search
Search