skip to Main Content
Assen, De Fietsstad Van Nederland 

Assen, De fietsstad van Nederland 

Assen is een prachtige stad in het noorden van Nederland die bekend staat om haar fietsvriendelijke infrastructuur en prachtige fietsroutes. Fietsen in Assen is een populaire activiteit onder zowel locals als toeristen, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. 

Met meer dan 180 kilometer aan fietspaden en een netwerk van veilige fietsroutes die door de stad en het omliggende platteland lopen, is het geen wonder dat fietsen een van de meest populaire manieren is om in Assen rond te reizen.  

Een van de populairste fietsroutes in Assen is de Drentsche Aa-route, die door het prachtige landschap van het Drentsche Aa-gebied loopt. Deze route is ongeveer 28 kilometer lang en voert langs prachtige dorpen en historische monumenten, waaronder de hunebedden van Rolde en de Sint Vituskerk in Anloo. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap.  

Fietsen door de stad 

Assen heeft een goed ontwikkeld fietsnetwerk met meer dan 100 kilometer aan fietspaden en fietsstroken. Hierdoor is het gemakkelijk om door de stad te fietsen en de vele attracties te ontdekken. Fietsen door de binnenstad van Assen is een ervaring op zichzelf. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en dit is terug te zien in de vele historische gebouwen en monumenten die je onderweg tegenkomt. 

Assen is een prachtige stad om op de fiets te verkennen. Er zijn verschillende fietsroutes die je door de stad en de omliggende natuur leiden. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen fietstocht of een uitdagende route, Assen heeft voor elk wat wils. Ook als je opzoek bent naar een fietswinkel in Assen heb je er genoeg.  

Een andere mooie fietsroute is de TT-route. Deze route voert je langs de historische locaties van de TT Assen, een van de bekendste motorsportevenementen ter wereld. De route is ongeveer 35 kilometer lang en brengt je langs de verschillende TT-circuits die door de jaren heen zijn gebruikt.  

Andere vervoersmiddelen 

Wanneer fietsen niet je hobby is, kun je ook op de scooter de stad verkennen. Het verkennen van de stad kan ook weer een opwindende manier zijn om de bezienswaardigheden te bezoeken. Of je nu een toerist of een bewoner bent, die op zoek is naar een nieuwe manier om de omgeving te verkennen. Er zijn in Assen diverse plekken waar je deze scooters in assen kan vinden. 

×Close search
Search