skip to Main Content

Omarm een plasticvrij leven met deze 3 duurzame producten

Maak jij je steeds vaker zorgen om de ecologische voetafdruk die jij achterlaat op deze planeet? Dan is het wellicht een uitstekend idee om te beginnen met een plasticvrij leven. Bij deze milieubewuste levensstijl staat het gebruik van alternatieven van plastic centraal. Hierbij kan je onder andere denken aan bamboe, papier en bijenwas. Al deze alternatieven dragen bij aan een milieuvriendelijke wereld voor de toekomstige generaties. Maar hoe kan je nou het beste beginnen met een plasticvrij leven? Schroom dan niet om verder te lezen, want wij geven je graag drie producten mee waarmee jij deze fantastische levensstijl kunt omarmen!

Duurzame product
Duurzame product

#1 Plasticvrije shampoo in de heerlijkste geuren

Vandaag de dag zitten ontzettend veel producten onnodig verpakt in plastic. Een paar goede voorbeelden hiervan zijn etenswaren, verzorgingsproducten en shampoo. Al deze producten gebruiken we dagelijks, waardoor de impact op het milieu enorm is. Alle lege shampoo flessen belanden uiteindelijk in de natuur waar het niet afbreekbaar is. Om jouw plasticverbruik aanzienlijk te verminderen is het verstandig om over te stappen op shampoo bars. Dit is een verpakkingsvrije shampoo in vaste vorm die je gemakkelijk kunt opschuimen tussen je handen. Doordat je minder van deze shampoo nodig hebt, gaat het vier keer langer mee dan een standaard shampoofles. 

#2 Stralende tanden met een bamboe tandenborstel

Wist je dat er per jaar ongeveer 5 miljard tandenborstels worden verbruikt? Dit zijn vrijwel altijd plastic exemplaren die schadelijk zijn voor onze planeet. Het materiaal plastic is niet biologisch afbreekbaar wat betekent dat het jaren duurt voordat het uiteengevallen is in minuscule plasticdeeltjes. Om te voorkomen dat microplastics steeds vaker in ons milieu terechtkomt, zijn de bamboe tandenborstels op de markt gebracht. De handvaten van deze tandenborstels zijn volledig gemaakt van duurzaam bamboe. Dit is de snelst groeiend grassoort ter wereld, waardoor er geen beter alternatief te gebruiken is voor plastic.

#3 Bamboe zonnebrillen tegen felle zonnestralen

Wanneer je constant op zoek bent naar iets bijzonders om anderen mee te verbluffen, dan zijn bamboe zonnebrillen de perfecte match voor jou. Deze zonnebril is gemaakt van het beste bamboe en dat zie je. Elke bamboestengel is van nature uniek wat betekent dat geen enkele bamboe zonnebril hetzelfde is. Op die manier weet je zeker dat je er altijd stijlvol uitziet. Bovendien zijn deze zonnebrillen ontzettend licht in gebruik. Hiermee wordt voorkomen dat de zonnebril pijnlijk wordt bij te lang dragen. Ideaal voor al jouw luie zonvakanties!

×Close search
Search