skip to Main Content

Wat is en voor wie is een shampoo cap geschikt?

shower cap

Een shampoo cap lijkt qua uiterlijk op een douchemuts. Maar met een shampoo cap kan het haar gewassen zonder dat er water aan te pas komt. De cap bevat een speciaal middel (shampoo) dat het haar reinigt wanneer het op het hoofd wordt geplaatst en in het haar wordt gemasseerd. Er kan ook een conditioner aan worden toegevoegd.  Hoewel het niet nodig is, kan een shampoo cap worden opgewarmd voordat hij wordt gebruikt. De meeste caps kunnen in een magnetron worden verwarmd. Gebruikers moeten oppassen dat ze de cap niet oververhitten, zodat ze hun handen of hoofdhuid niet verbranden tijdens het gebruik van het product.

Eenvoudig in gebruik

De procedure voor het gebruik van een shampoo cap is vrij eenvoudig. De gebruiker plaatst de shampoo op het hoofd en masseert de shampoo met de handen in het haar. Dit moet ongeveer drie minuten worden gedaan, zodat de shampoo en conditioner schuimen en het haar verzadigen. Bij lang, vuil of ruw haar kan het nodig zijn het haar langer in te masseren of zelfs een ander kapje te gebruiken voor een geslaagde reiniging. Na het masseren en verzadigen kan het kapje worden verwijderd en kan het haar met een handdoek worden afgedroogd.

Stylen volgens gebruikelijke wijze

De styling van het haar wordt niet beïnvloed door het gebruik van een shampoo cap. In feite kunnen zo goed als alle gebruikers hun haar stylen zoals ze dat na een normale shampoobeurt zouden doen. Om de beste resultaten te bereiken, moeten gebruikers er alleen voor zorgen dat ze hun haar voldoende hebben gedroogd voordat ze het proberen te stylen.

Voor wie?

Mensen die niet kunnen of mogen douchen en mensen die gehandicapt zijn kunnen er baat bij hebben. Maar ook rolstoelgebruikers, bedlegerige mensen of mensen met spierzwakte in de armen. Zij kunnen de shampoo cap als een geschikt alternatief beschouwen voor het wassen van het haar op de ouderwetse manier. Met een shampoo cap hoeven zij niet onder de douche en hoeven zij geen energie uit te oefenen om het haar te wassen. Degenen die geen toegang hebben tot water en gewone toiletartikelen, zoals kampeerders, kunnen ook baat hebben bij het gebruik van een van deze caps. Kampeerders moeten er wel rekening mee houden dat ze de shampoo cap na gebruik op de juiste manier moeten weggooien.

Bron foto door Sora Shimazaki via Pexels

×Close search
Search