skip to Main Content

Wat zijn de gemiddelde uitgaven per maand voor één persoon?

Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maken ze wel geld. Voor iedereen zijn de uitgave verschillend. Toch zijn er bepaalde maatstaven waar je je mee kunt vergelijken of je veel uitgeeft of niet. Hieronder lees je een aantal kostenposten met gemiddelde uitgaven per persoon.

  1. Boodschappen

Uiteraard zijn boodschappen onderdeel van de eerste levensbehoefte. Elke dag moet je eten en daarnaast moet je ook kunnen genieten van lekkere hapjes. Gemiddeld geven mensen €200,- per maand uit voor boodschappen.

  1. Vaste lasten

Onder vaste lasten worden stroom-, water- en gaskosten verstaan. Dit is natuurlijk lastig in te schatten omdat het met meerdere factoren te maken heeft, waaronder de grootte van het huis. Toch zijn hier kosten aan gebonden op basis van verschillende onderzoeken. Gemiddeld betalen mensen hier €600,- voor.

  1. Woonlasten

Ook hier is een lastig gemiddelde aan te koppelen. Toch geef het CBS aan dat zowel woningeigenaren als huurders gemiddeld 30% van hun salaris uitgeven aan woonlasten. Hier wordt dan lasten onder verstaan zoals telefoon, televisie en internet maar ook huur en hypotheek.

  1. Auto

Een andere grote kostenpost is het hebben van een auto. Hier wordt gemiddeld €400,- aan uitgegeven. Dit verschilt natuurlijk ook per maand. Als je onderhoud moet laten plegen aan je auto zoals remblokken vervangen of spotrepair zal het maandelijkse bedrag hoger liggen.

  1. Hobby

Daarnaast wordt er ongeveer €110,- uitgegeven aan hobby’s, zoals sporten. Dit kunnen ook wisselende bedragen zijn per maand afhankelijk van bijvoorbeeld het voetbal seizoen.

×Close search
Search