skip to Main Content

Eten en drinken op een familiedag

 

Bij een gezellige familiedag hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. In deze blog vind je een aantal opties waar je aan kunt denken voor een heerlijk tuinfeest of andere activiteit. Inclusief de voordelen en nadelen. Zo kan je gasten zelf hun eten/drinken laten meenemen, je kunt 1 gezin aanwijzen dat het eten+drinken regelt of je kunt het allemaal uitbesteden aan een cateringbedrijf.

 

Laat gasten zelf hun eten en drinken meenemen

 

Een handige en gemakkelijke optie is om bij de uitnodiging te vermelden dat gasten zelf hun drankjes en eten moeten meenemen. Het voordeel is dat je niet te veel inkoopt, dat je weinig hoeft te regelen en dat je heel lage kosten hebt. Nadeel is dat je scheve gezichten kunt krijgen. Zo kan het ene gezin heel andere dingen meenemen dan het andere gezin. Een goede tussenweg is dan ook om mensen wel zelf hun drinken te laten meenemen, maar voor het eten iets centraals te kiezen.

 

Regel zelf hapjes en drankjes

 

Vaak is er wel een gezin of een stel dat het leuk vindt om de hapjes en/of drankjes te regelen. Het maken van een soep, salades, pasta of iemand die de BBQ wil bedienen. Dit zijn maar een aantal voorbeelden. Het voordeel hiervan is dat de kosten relatief laag zijn (in vergelijking met catering laten bezorgen) en dat je ook iets origineels hebt. Het is ook gewoon leuk om iets te eten wat iemand uit de familie heeft klaargemaakt. Je kunt ook afspreken dat iedereen uit de familie iets regelt. Dus iemand neemt drankjes mee, een ander een soep, een dessert, etc.

 

Catering op locatie

 

De meest luxe en ook duurste optie is catering laten komen op locatie. Een professioneel caterinbedrijf bezorgt bijvoorbeeld een compleet buffet inclusief drankjes en dessert. Het grote voordeel is dat niemand er dan druk mee is. Iedereen kan lekker genieten van de Familiedag zonder zich zorgen te hoeven maken over het klaarmaken van eten. Het nadeel is natuurlijk het prijskaartje. Een buffet kost al gauw €15 – €20 p.p. Zeker bij grotere families lopen de kosten dan al snel op.

 

Tips voor een leuke familiedag

 

Zoek je nog tips voor leuke activiteiten? In deze blog van Dik.nl vind je 11 tips voor het organiseren van een familiedag met liefst 16 leuke en originele activiteiten. Zeker de moeite waard om even te bekijken!

×Close search
Search