skip to Main Content
Tips Voor Het Organiseren Van Een Familiedag

Tips voor het organiseren van een familiedag

Is het dit jaar aan jou om een familiedag te organiseren? Dan kan het wel eens een hele opgave worden. Je moet namelijk een uitje bedenken wat voor iedereen leuk is. Maar gelukkig kunnen wij je helpen. Lekker een middagje of avondje wat met de familie doen? Denk dan eens aan de high tea in Doetinchem. Dit kan voor iedereen erg leuk zijn, als begin van een familiedag bijvoorbeeld. Lekker even bij elkaar komen, wat drinken en kletsen en dan nog wat anders? Jij bepaalt het helemaal!

Leuke ideeën voor de familiedag

Bij het organiseren van een familiedag is er veel waar je aan moet denken. Daarom geven wij je graag wat tips die je kunnen helpen bij de voorbereidingen:

  • Wanneer gaat de familiedag plaatsvinden? Je moet een datum prikken waarop de meeste familieleden kunnen. Je zou daarvoor een datumprikker kunnen gebruiken. Iedereen kan dan invullen wanneer hij of zij kan en jij ziet dan welke dagen de meeste familieleden aanwezig kunnen zijn en dat wordt dan de datum van de familiedag. 
  • Hoeveel geld kan er worden besteed? Gaat iedereen voor zichzelf betalen of is er ergens een speciaal potje? 
  • Dan de belangrijkste vraag, wat ga je doen tijdens de familiedag? Plan een programma nooit te vol, zodat je flexibel bent. Er moet ook genoeg tijd zijn om even herinneringen op te halen met elkaar en wat te eten en drinken.
  • Waar gaat de familiedag plaatsvinden? Als iedereen verspreid woont over het hele land, dan kun je een locatie kiezen die goed bereikbaar is. Houd er ook rekening mee dat iedereen dan even ver moet rijden. 
  • Lekker eten en drinken hoort erbij. Sluit de dag bijvoorbeeld af met een lekker diner. Let er hierbij goed op wie dat er meegaan en of dat er speciale wensen zijn (wat mensen niet mogen eten bijvoorbeeld). 
  • Als er veel kinderen bij zijn, zorg er dan voor dat het voor hen ook een leuke dag is. Er moet voor kinderen ook genoeg te doen zijn. 
×Close search
Search