skip to Main Content
Hoe Ontstaat Haaruitval?

Hoe ontstaat haaruitval?

Het kan je zomaar gebeuren. Je wordt wakker, neemt en douche, kleed je aan om vervolgens naar jezelf te kijken in de spiegel en je spot een kale plek op je hoofd. Dit wil natuurlijk niemand. Haaruitval kan op verschillende manieren ontstaan. In dit artikel worden twee vormen van haaruitval besproken die hedendaags veel voorkomen. Tot slot word het je duidelijk wat de oplossing voor dit probleem is.

Alopecia areata

Alopecia areata kan de oorzaak zijn van haaruitval. Dit is een ziekte die de haarwortels aantast, wat vervolgens resulteert in kale plekken op het hoofd. Vaak ontstaat het vermoeden van het hebben van deze ziekte als er ineens haren uitvallen. Dit proces kan een aantal dagen tot zelfs weken duren.

Het is mogelijk dat haren op verschillende plekken uitvallen of op één specifieke plek. Het is gebruikelijk dat er plekken waar geen haar groeit ontstaan die ovaal of rondvormig zijn.

Haaruitval na corona

Alopecia areata is niet de enige veroorzaker van haaruitval. Na wetenschappelijk onderzoek blijkt dat haaruitval na het hebben van corona ook mogelijk is. De kale plekken die dan op het hoofd ontstaan worden veroorzaakt door stress. Stress kan zowel mentaal als fysiek op treden. Fysieke stress wordt ervaren door het daadwerkelijk ziek zijn van corona. Het lichaam vecht tegen het virus en er worden automatisch stress hormonen aangemaakt door het lichaam. Deze stress tast de haarzakjes aan, wat dus kan leiden tot haaruitval. Hetzelfde geldt voor mentale stress. In de coronaperiode was er veel sprake van stress, mensen wouden elkaar niet besmetten of moesten thuiswerken en tegelijkertijd op de kinderen passen. Dit kan ook genoeg stress opleveren, waardoor er haaruitval kan optreden.

De oplossing: haarreconstructie

Mocht je nou last hebben van kale plekken? Dan is een haarreconstructie de ideale oplossing. Een haarreconstructie is speciaal op maat voor het individu gemaakt. De reconstructie is gemaakt van echte haren en past exact op de plek waar geen haar zit. Zo’n reconstructie is bestand tegen wind en weer, het is dus gewoon mogelijk om een actief leven te leiden zonder dat er schade optreedt. Ook maakt deze oplossing het ook weer mogelijk om trots op het eigen uiterlijk te zijn. Met een haarreconstructie op is er niets meer te zien van eventuele onbehaarde plekken en is het kapsel een mooi geheel. 

×Close search
Search