skip to Main Content

Familiedag organiseren met een low budget

Een familiedag organiseren hoeft niet perse duur te zijn. Je kunt alles heel simpel houden. Het enige dat dus belangrijk is, is dat de familieleden van elkaar genieten. Wist je dat je met een low budget kunt genieten met jouw familie? Heb jij enig idee hoe dat kan geschieden? Ik kan je helpen hiermee! In de vastleggingen hieronder vertel ik je meer over dit onderwerp. Lees dus verder om meer te weten op welke manier je met een low budget kunt genieten met jouw familie. Ik wens je ook nog ontzettend veel leesplezier toe!

Het inplannen van goedkope familiedagen

Op bepaalde websites kun je online goedkope familiedagen inplannen. Wat je in zulke gevallen kunt doen, is het invullen van jouw gegevens en de vragen die jij in gedachten hebt. Deze gegevens zijn namelijk jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer. De vragen gaan namelijk over de activiteiten. Heel simpel!

Soms hoef je niet perse te kiezen voor familiedagen via websites. Je kunt die ook zelf doen door zelfstandig activiteiten te bedenken. Het enige dat je dient te doen, is nagaan wat jullie precies willen hebben. Weet je dat al? Het inplannen van een low budget familiedag geschiedt aan de hand van de volgende stappen:

  1. Je dient eerst na te gaan hoe groot de groep is. Aan de hand hiervan kun je dus beter inplannen. Aanvullend hierop weet je aan de hand van het budgetteren wat jullie inzet is, wat er gedaan kan worden als activiteiten, etc.
  • Ga dan na welke activiteiten je samen met jouw familie wilt doen. Er zijn heel wat leuke en betaalbare activiteiten beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld op websites nagaan wat er allemaal te doen valt of die zelf bedenken.
  • Denk na wat jullie later op de dag zullen eten en/of drinken. Of hebben jullie eerder zin in een glaasje wijn? Prefereren jullie wellicht eerder koffie? Jullie bepalen het dus zelf! Tip: op familiedagen waar er weinig of geen kinderen zijn, kun je op een zonnige dag het liefst koude bier prefereren. Dat maakt het allemaal leuker!
  • Nadien kun je al jouw gegevens invullen op de websites (indien je gebruik maakt daarvan). Licht in dit geval al jouw ideetjes toe. Ik kan je garanderen dat deze bedrijven alles doen om jouw familiedag tot een onvergetelijke te maken. Kies dan de beste website uit. Hoe kun je nagaan welke websites de beste zijn? Je kunt hierbij naar de ratings kijken.

Activiteiten die er te doen zijn voor de hele familie

Om nu samen met jouw familie aan jullie trekken te komen, kunnen jullie meedoen aan heel wat activiteiten. Op de website van DoeNederland.nl zijn er namelijk heel wat ideetjes. Voorbeelden van activiteiten die je samen met jouw familie op een low budget kunt doen, zijn namelijk hieronder in een schema opgenoemd:

VR Escape Game: Case de Papel Gebak – Minute to Win it! – Kolonisten – Borrel
Da Vinci Code Party & Co
Escape Dinner Game Schaduw portret schilderen
De Grote Spelshow The Battle Room!
The Phone Big Shoes Voetbal
Crazy 88 – Borrel – Denken, Doen, Durven quiz Ranking your Stars!  
Het moorddiner Zeskamp
Wie is de …? VR Game: Defuse the Bomb
Escape room – Pubquiz Bubble Voetbal (zaal of buiten)
Escape City – Lunch – Steppen De Erfenis van €750 miljoen
VR Diner Game VR Experience – The Hangover
Je eigen Bossche bol maken  

Om te onthouden

Het enige dat je dient te onthouden is dat gezellige familiedagen niet veel geld hoeven te kosten. Soms kun je al met een €100,- per persoon de familiedag tot een onvergetelijke maken! Als organisator dien je ten alle tijden creatief te zijn. Het is altijd beter om te kiezen voor neutrale activiteiten. Kies bijvoorbeeld dan niet voor een spelletje dat het meest bestemd is voor dames. Op die manier zullen de heren zich dan niet op hun gemak voelen. In dit geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor elektrische steppen welke dus bestemd is voor jong en oud en man als vrouw.

Daarnaast is het ook altijd leuker wanneer je voor locaties kiest waar geen enkel familielid eerder is geweest. Dit geldt dan ook voor de activiteiten. Je kunt eerder voor activiteiten kiezen die elke familielid niet eerder gespeeld heeft. Op die manier maakt een ieder nieuwe herinneringen met nieuwe locaties en nieuwe activiteiten.

Ik hoop je hierbij voldoende verteld te hebben over hoe je kunt genieten van familiedagen op een low budget. Familie staat altijd op de eerste plaats en daardoor dien je de band te onderhouden. Tot slot wens ik je heel veel plezier toe met jouw familie! Genieten is leven!

×Close search
Search